Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل راه‌آهن کشور در حالی از آغاز پیش‌فروش بلیط‌های قطار خبر داده‌است که هنوز تکلیف وضعیت سفرهای نوروزی مشخص نیست و این نگرانی وجود دارد که خاطرات سال گذشته در سفرهای نوروزی تکرار شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مدیرعامل راه‌آهن کشور خبر داد که پیش‌فروش بلیط‌های قطار از فردا 5 اسفندماه آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبر در حالی منتشر شده است که ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز به طور دقیق مشخص نکرده که امکان برقراری سفر در ایام نوروز وجود دارد یا خیر!

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد سفرهای عید 1400 توضیح داده بود که برنامه‌ریزی‌ها در صورتی برای انجام سفر اعمال خواهد شد که وضعیت شیوع ویروس رو به بهبودی باشد و در صورتی که وضعیت وخیم تر شود تمام این برنامه‌ریزی‌ها به هم خواهد خورد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونای کشور از شروط مهم این ستاد برای برقراری سفرهای نوروزی گفت و افزود: تنها در صورتی مجاز به تردد و سفر نوروزی هستیم که وضعیت کرونا در حالت کم خطر و شرایط مناسب بماند و چنانچه وضعیت شهرها نارنجی و قرمز شود محدودیت ها باز خواهند گشت و تصمیمات جدید اتخاذ می شود.

به گفته رئیسی تمام تصمیمات ستاد مقابله با کرونای کشور برای شرایط کنونی است و اگر وضعیت تغییر کند این ستاد حتما تصمیمات جدیدی می گیرد.

وی سفرها را به چهار دسته تقسیم کرد و گفت: به طور کلی سفرها را می‌توان در چهار دسته تقسیم‌بندی کرد؛ یک گروه ممکن است افراد با تور به سفر بروند که از قبل تحت نظارت تور برنامه‌ریزی شده و هتل‌شان و گردش‌هایی که می‌روند، بر اساس برنامه‌ریزی و تحت نظارت خواهد بود که این بحث سازمان گردشگری می‌تواند این‌ها را پوشش دهد. گروه دوم افرادی هستند که ممکن است برای رزرو هتل و اسکان‌شان با تور هماهنگ کنند، اما با ماشین شخصی یا پرواز و... سفر کنند. این گروه هم قابلیت نظارت و کنترل را دارند. گروه سوم افرادی هستند که خودشان به مسافرت می‌روند و ممکن است به ویلاها و جاهای دیگری روند که تحت نظارت نیست و گروه چهارم هم مسافرت کرده و در محل سفر اقدام به چادر زدن می‌کنند.    

حال با وجود این شرایط اگر شرکت‌های مسافربری مانند قطار یا هواپیما اقدام به پیش‌فروش بلیط در ایام نوروز کنند، آیا شرایط عودت این بلیط‌ها هم فراهم است و دیگر شاهد مشکلات سال گذشته نخواهیم بود؟

سال گذشته هم به دلیل شیوع ویروس در ایام نوروز شرکت‌های مسافربری مجبور به عودت پول بلیط مسافران شدند و در همین راستا مشکلات بسیاری به وجود آمد، از جمله اینکه شرکت‌های هواپیمایی اقدام به پاسکاری مسافران برای دریافت پول بلیطشان کردند و مردم برای دریافت پول‌های خود با مشکلات زیادی مواجه شدند.

با وجود اعلام شرایط خاص یا همان «فورس‌ماژور» از سوی وزارتخانه‌های راه و گردشگری برای استرداد وجوه دریافتی از مسافران و گردشگران بدون اعمال جریمه، برخی هتل‌ها، آژانس‌ها شرکت‌های هواپیمایی و قطارها از این دستور تمکین نکردند و مردم هم در کشاکش بخشنامه‌های دولتی و زیان‌های مالی سرمایه‌گذاران، بلاتکلیف و سرگردان ماندند.

قرار بود استرداد بلیت پروازهای داخلی و خارجی بدون دریافت جریمه از تاریخ 5 اسفندماه  الزامی شود و متخلفان بدون هرگونه اغماض به مراجع ذیربط ارجاع داده شوند؛ همچنین مسئولیت هرگونه ایجاد تعهد به عهده صادرکننده بلیت باشد، حال که شرایط مشابهی در سال جاری به وجود آمده بد نیست میزان اقدامات انجام شده برای نوروز99 را هم مورد بررسی قرار داد و از تجربه سال گذشته استفاده کرد.

سال گذشته شرکت‌های هواپیمایی در اطلاعیه‌هایی جداگانه، شرایط استراداد بلیت مسافران را با ضوابطی متفاوت و ناهمسان اعلام کردند؛ مثلا در اطلاعیه یکی از شرکت‌ها که پروازهای داخلی و خارجی دارد آمده است: «شرایط استرداد بدون اعمال جریمه شامل بلیت‌هایی است که تا تاریخ 6 اسفندماه صادر شده است»؛ تاریخی که دقیقا سازمان هواپیمایی ابلاغ و اطلاع‌رسانی عمومی کرده است. برخی ایرلاین‌ها نیز استرداد بلیت را به یک تاریخ مشخص محدود کرده‌اند؛ مثلا یکی از آن‌ها ابلاغ کرده‌: «شرایط استرداد بلیت پروازهای داخلی و خارجی تا 25 اسفندماه برقرار است و مسافرانی هم که بدون اطلاع قبلی و ابطال بلیت به فرودگاه مراجعه کنند مشمول استرداد بدون جریمه نمی‌شوند و طبق مقررات با استرداد در پروازهای داخلی اقدام می‌شود». این درحالی است که وزیر راه خیلی واضح ابلاغ کرده بود: «استرداد بلیت پروازهای داخلی و خارجی بدون دریافت جریمه از تاریخ 5 اسفندماه تا اطلاع ثانوی باید انجام شود.»

حال آیا برای پیش فروش بلیط‌های قطار امسال و همچنین هواپیما‌ها شرایط استرداد و یا نحوه عودت پول بلیط‌ها در شرایط فورس ماژور بیان شده است تا مردم به گرفتاریهای سال گذشته مبتلا نشوند؟ آیا در صورت پیش فروش بلیط در ایام نوروز و افزایش آمار مبتلایان به کرونا در این ایام باید دوباره منتظر این اوضاع نابسمان باشیم!؟

وقوع این شرایط حتی زیان شرکت‌های مسافربری مانند حمل و نقل ریلی را بیش از پیش افزایش خواهد داد، چرا که مانند سال گذشته که وزیر راه و شهرسازی دستور داده بود بلیط‌ها بدون کسر جریمه عودت داده شوند امسال هم به احتمال زیاد این رویه تکرار خواهد شد و تنها هزینه‌های فروش و تبلیغات بر دوش این شرکت‌ها باقی خواهی ماند.

جدای از این ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، در وبینار با 31 استان کشور که با هدف تبیین وضعیت سفرهای نوروزی و نیز حضور در نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی تهران برگزار شده بود؛ با تشریح اینکه طبق آخرین مصوبات و تصمیم‌گیری‌های صورت گرفته در کمیته های مختلف ستاد ملی کرونا محدودیت هایی برای تردد بین شهرها در ایام تعطیلات نوروزی تصویب شده است، گفت: «به دلیل ناپایدار بودن شرایط کشور به واسطه شیوع کرونا، سفرهای نوروزی همچون سال گذشته با محدودیت هایی مواجه است؛ اما در این میان وزارت گردشگری با تشریح و تبیین برنامه‌ها و تمهیدات بعمل آمده و با معرفی دو راهکار سبز برای سفرهای ایمن، اعضای ستاد را برای انجام سفرها در قالب تورهای مسافرتی و نیز با رزرو مراکز اقامتی شامل هتل‌ها، مهمانپذیرها و بوم‌گردی‌های دارای مجوز از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی متقاعد کرد.»

معاون گردشگری در گفتگوی مجازی با مدیران‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور تاکید کرد: «نیاز است در قرارداد گشت تورهای مسافرتی بین مسافر و تاسیسات گردشگری یا مراکز مرتبط با هم، بخشی پیش‌بینی شود که با توجه به ناپایداری احتمالی سفر، در صورت لغو سفر در شرایط خاص، امکان ارائه خدمات مورد نظر تا پایان زمانی مشخص به عنوان مثال تا اواخر شهریورماه سال جاری مهیا شود.»  

حال باید دید این تمهیدات در صورت بروز شرایط فورس ماژور چگونه خواهد بود.

 

لزوم اعمال محدودیت در سفرهای نوروزی/ سفر مشروط به انجام تست کرونا "نوعی کاسبی" است
ماموریت نوروزی در کشتی فرنگی چیست؟
شرایط سفر نوروزی به اصفهان اعلام شد

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس کرونا سفرهای نوروزی ویروس کرونا سفرهای نوروزی پروازهای داخلی و خارجی مقابله با کرونا سفرهای نوروزی پیش فروش بلیط ایام نوروز استرداد بلیت برنامه ریزی سال گذشته بلیط ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۸۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!

«چهلم نوروز» مصادف با دهم اردیبهشت‌ماه از جمله آیین‌های وابسته به نوروز است. آیینی که در روزگار فعلی احتمالا نام آن به گوش کمتر کسی خورده است اما هنوز هم می‌توان ردپایی از آن را در نقاط مرکزی ایران و شهرهایی مانند شیراز و کرمان دید.

به گزارش ایسنا، در ایرانِ باستان تحویل بهار مانند روزگار فعلی تنها با رسومِ پیش از این اتفاق شناخته نمی‌شد. نوروز یکی از مهم‌ترین آیین‌ها قلمداد می‌شد که ایرانیان برای پیش و پس از آن خود را آماده می‌کردند و کارها و مناسک خاصی انجام می‌دادند. بنابراین رسوم نوروزی مانند امروز تنها به جشن‌هایی مانند چهارشنبه‌سوری، خانه‌تکانی، سبز کردن دانه‌ها، نوروزخوانی، جشن گلدان، تکم‌گردانی و... محدود نبود و تا مدتی بعد از نوروز هم ادامه داشت.

به همین علت است که برخی نوروز را نه یک روز و نه سیزده روز می‌دانند؛ به اعتقاد آنها نوروز یک بازه زمانی است. در این زمینه شبان میرشکرایی - مدیر اجرایی پرونده جهانی نوروز در یونسکو پیش از این به ایسنا، گفته بود: «از وقتی که این تحول طبیعی اتفاق می‌افتد، در نقاط گرمسیرتر به میانه زمستان می‌رسد و در نقاط سردسیر به میانه بهار. اشعاری هم داریم به این شرح که «اینک بیامده است به پنجاه روز پیش/جشن سده طلایه جشن نوروز روشنی»، یعنی جشن سده را طلایه‌دار نوروز و نوبهار دانسته‌اند. از آن طرف در حوزه فرهنگی شمال غرب ایران در منطقه آذربایجان تفسیری است که تا وقتی توت از درخت نیفتاده، نوروز است و زمان آن تا اواخر اردیبهشت‌ماه است؛ یعنی یک بازه سه‌ماهه برای نوروز داریم. هرکسی در این بازه سه‌ماهه به سبک و سیاق، رنگ و آیین خودش نوروز را پاس می‌دارد و نمی‌توانیم او را محدود به یک بازه زمانی کنیم.»

بر این اساس آداب و آیین‌های مربوط به نوروز (بر اساس تعریف امروزی از این مناسبتِ ۱۳ روزه) در سه گروه پیشانوروزی، هنگام نوروز و پسانوروزی طبقه‌بندی می‌شود؛ موضوعی که بنابر آنچه گفته شد احتمالا در گذشته‌های دور اینگونه نبوده است.

بخت‌گشایی با توسل به ماهی دندان‌طلا!

برای چله نوروز در شیراز دو جشن آب و گل‌های محمدی و جشن بخت‌گشایی برگزار می‌شد. جشن آب و گل‌های محمدی که تا دوره قاجار تداوم داشت در باغ دلگشا به مدت یک هفته برگزار می‌شد.

جشن بخت‌گشایی نیز در آرامگاه سعدی برپا می‌شد و آداب خاص خود را داشت. طبق این رسم، دخترانی که می‌خواستند بختشان باز شود و یا آرزو داشتند بچه‌دار شوند، باید تورهایی به رنگ سبز روی سر خود می‌انداختند و روی آن نُقل می‌گذاشتند و به شکلی که نقل از روی سرشان نیفتد از پله‌ها پایین می‌رفتند و مقابل حوضِ آرامگاه سرشان را خم می‌کردند تا نقل درون دهان ماهی دندان طلا بیفتد!

در این باور فرقی نمی‌کرد که اصلا ماهی دندان‌طلا وجود دارد یا نه و یا حتی اگر نمونه‌ای نادر از آن پیدا شود، هدف‌گیری فرد باید چقدر دقیق باشد که نقل دقیقا در دهان ماهی بیفتد. احتمالا تنها موضوع مهم این بود که اجرای این رسم خیال دختران را راحت می‌کرد که آرزویشان برآورده می‌شود.

شیرازی‌ها در کنار اجرای این مناسک یا نوعی آش به نام «دیگ جوش» می‌پختند و یا مشغول خوردن آش سبزی و کاهو می‌شدند.

جشنی برای درخواست سلامتی 

چهلم نوروز در کرمان آداب و آیین‌های خاص خود را دارد که همچنان هم برخی به اجرای آن پایبند هستند. این آیین‌ها در سال ۱۳۸۸ با عنوان «چهلم بهار» در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است. کرمانی‌ها «آیین تندرستان» یا «تندرستون» را اصلی‌ترین بخش جشن چهلم بهار می‌دانند که هدف آن درخواست سلامتی و تندرستی است و هنوز به شکل جدی در این منطقه از کرمان برگزار می‌شود.

این جشن در یکی از مهم‌ترین مناطق کرمان به نام «شیوشگان» به معنای محل شیون و زاری برگزار می‌شود. دعا برای گشایش بخت، بریدن چادر عروس در این روز، آب چهل ریختن برای زنان حامله یا زائو، پختن و خوردن آش اوماج و نواختن موسیقی از جمله آیین‌های این جشن است.

جشن تندرستان در کرمان  جشن تندرستان در کرمان

در کوه شاه‌خیرالله منطقه پاریز کرمان نیز زیارتگاهی وجود دارد که در این روز مردم آنجا کنار یکدیگر جمع می‌شوند. عشایر در این روز با ظرف‌های شیر که از شب قبل دوشیده‌اند در دامنه کوه مستقر می‌شوند و با آن آش شیر می‌پزند تا در میان مردم تقسیم کنند.

سایر افراد هم زیرانداز می‌اندازند، چای درست می‌کنند و شیرینی‌هایی که از دوران دید و بازدیدهای نوروز باقی مانده را به یکدیگر تعارف می‌کنند. پس از آن هرکس که خواسته‌ای دارد راهی زیارتگاه می‌شود.

با این حال این روزها جشن «چهلم نوروز» مانند گذشته رونق ندارد و تنها در مناطقی محدود، افراد خود را پایبند به اجرای آن می‌دانند، موضوعی که باعث می‌شود این فرهنگ کهن بیش از پیش به دست فراموشی سپرده شود و احتمالا تا چند سال آینده تنها فقط نامی از آن در فهرست میراث ناملموس ملی باقی بماند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انحصار فروش بلیت های قطار در اختیار ۳ اپلیکیشن؛ تمام آژانس های مسافرتی بیکار می شوند؟
  • کام شیرینی فروش میبدی تلخ شد
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • بلیط لحظه آخری، برگه شانس مسافران همیشه آماده ! +توضیحات کامل
  • بلیط فروشی بازی استقلال و تراکتور آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.tractor-club.com
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره